Supervisie: inhoud en werkwijze

Je kunt bij mij terecht voor zowel supervisie over psychotherapie als voor management supervisie in het kader van je opleiding tot klinisch psycholoog. 

 

Bij de supervisie over psychotherapie stuur je voorafgaand je voorbereidingen toe. Voor de supervisie heb ik de sessieverslagen gelezen en me voorbereid op de vragen die je hebt.  Tijdens de supervisies kunnen we met diverse werkvormen aan de slag: opnames beluisteren, rollenspelen oefenen, bespreken van de therapeutische relatie, of het bespreken van de inhoudelijke vragen die je hebt. 

Als je in het kader van je opleiding supervisie nodig hebt dan kan dat voor registratie bij verschillende beroepsverenigingen.


Referentiekaders

Afhankelijk van je doelen, behoefte, werkomgeving en  accreditatie voor je eigen beroepsverenigingen kan ik supervisie geven vanuit de volgende referentiekaders: 

  • cognitieve gedragstherapie 
  • schematherapie 
  • interpersoonlijke psychotherapie 

Voor meer informatie over welke beroepsverenigingen ik een erkenning heb als supervisor kun je kijken onder beroepsverenigingen

Praktische informatie

Een sessie duurt 45 minuten en kost 100 euro (inclusief 15 minuten voorbereidingstijd). Soms wordt er gewerkt met dubbele sessies, zeker als je een grote caseload hebt of een intensief onderwijstraject volgt.