Psychotherapie

Ik ben sinds 2003 werkzaam als psychotherapeut. Ik heb ervaring met de behandeling van stemmingsstoornissen, angststoornissen, dwangklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk met cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie of schematherapie. Daarnaast heb ik scholing gevolgd in EFT (level I). Indien geïndiceerd zijn er mogelijkheden bij specifieke angstklachten te werken met exposure therapie m.b.v. een VR-bril. Hierdoor kun je in een beperkt aantal sessies worden behandeld voor bijvoorbeeld hoogtevrees of spreekangst. 

Welke behandelmethode we zullen gebruiken  stellen we samen vast in de intake procedure en wordt gebaseerd op je hulpvraag, diagnose, en behandelrichtlijnen.

Ik maak gebruik van een electronisch patiëntendossier, waardoor u toegang hebt tot uw eigen dossierstukken. Er zijn ook mogelijkheden om te werken met E-health, bijvoorbeeld ter overbrugging van de wachttijd of zodat u een deel van de therapie zelfstandig kunt doorlopen en hier minder gesprekken voor nodig heeft. . 

Praktische informatie

Tarieven GGZ:  De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor meer informatie en een overzicht van de verzekeraars waar ik een contract bij heb, zie het tabblad praktische informatie. Het is raadzaam navraag te doen bij uw zorgverzekering hoeveel u vergoed krijgt. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist en moet er sprake zijn van een (vermoeden van) een DSM-5 stoornis.